TILBAKE TIL HVERDAGEN.. I 18 DAGER

Nå ble det utrolig dårlig med oppdateringer mens jeg var borte, noe som ikke var helt etter planen. Delvis fordi internettet ikke er noe å skryte av, så laste opp ett bilde hadde nok blitt ett lite problem. Men samtidig var det veldig mye å gjøre og jeg må innrømme at jeg glemte helt av det. Så tenkte jeg skulle ta en liten oppdatering nå og fortelle litt om hva som kommer til å skje om ikke lenge: 

Ukene gikk utrolig fort, men samtidig da jeg kom hjem igjen føltes det ut som jeg hadde vært borte i et år. Alt hjemme føltes ukjent, det gjør fortsatt det. Kulturen er annerledes, menneskene oppfører seg ikke likt. Det føltes faktisk som at jeg var i et ukjent land søndag da jeg landet i Oslo.   Det har også vært tyngre å komme hjem igjen denne gangen, mens jeg har vært i Libanon så har det gått greit. Men jeg har aldri hatt tid til å tenke veldig dypt over det som skjer. Det første minuttet skjer det noe og det andre minuttet er det noe nytt. Jeg har møtt mennesker som har fortalt meg og deres tidligere liv, hva som har skjedd på reisen og hvordan livene deres er nå. Jeg har sett enda mer av hvordan livet er for ett menneske som flytter fra hjemmene sine, og ender opp i ett fremmed land uten en sikker fremtid. Alt dette traff meg da jeg kom hjem igjen, og det har vært tungt og vanskelig. Det er tungt å bære alle disse historiene, men det er også en ære å kunne fortelle dem videre til andre sånn at vi kan hjelpe andre mennesker for ett bedre og verdig liv. 

Nå ble det veldig mye om alt annet enn det vi har gjort. Men vi har hatt veldig mange distribusjoner fra privatpersoner, det vil si at vi har delt ut mat, hygiene produkter, klær, sko, fyringsolje m.m. Vi har også forbedret områdene rundt teltene deres ved å legge mer grus/stein på bakken for å slippe at hele området er dekket av gjørme og vann. Jeg var også med på kino I ett telt hvor vi så på Shrek på arabisk, selvom jeg ikke forsto så mye så var det utrolig koselig. 

Så planen videre nå er at jeg drar tilbake 2.februar, denne gangen skal jeg jobbe nærmere mot et prosjekt som forhåpentligvis står klart i løpet av starten på sommeren. Mer om dette kommer senere, og jeg håper at dere som leser dette vil fortsette å følge med, så skal jeg love å bli flinkere til å oppdatere. Bare det at folk vet om hva som skjer, gjør en stor forskjell.